Гарячі бутерброди на сковороді з яйцем

Гарячі бутерброди з яйцем готується буквально в два рахунки, головне навчитися залишати жовток цілим і не пересмажувати хліб.

Що можна приготувати з звичайного шматка хліба і курячого яйця? На перший погляд, з такими інгредієнтами фантазії не розгулятися. Але навіть з мінімумом продуктів можна приготувати цікавий і гарний сніданок, такий як гарячі бутерброди.

Набір продуктів для приготування гарячого бутерброда:

  • 1 шматочок батона або хліба;
  • 1 яйце;
  • 1 ст. л. рослинного масла;
  • сіль;
  • перець;
  • зелень.

Покрокова інструкція для страви «Гарячий бутерброд з яйцем»

Відрізати шматок хліба або батона завтовшки 1,5-2 див.

Акуратно вирізати серединку м’якушки. По боках залишати приблизно 1 см скоринки.

На рослинному маслі обсмажити шматочок хліба з двох сторін, як гренку.

Акуратно вбити в середину яйце, щоб не пошкодити жовток. Посолити, поперчити. При бажанні всипати трави або подрібнену зелень. Акуратно кінчиком ножа перемішати білок, при цьому не чіпаючи жовтка.

Накрити сковороду кришкою, виставити мінімальний нагрів. Смажити, поки яйце не загусне повністю. Збільшувати вогонь для прискорення приготування не потрібно, інакше хліб підгорить.

Готовий гарячий бутерброд на сковороді акуратно підчепити лопаткою і зняти. Відразу ж подавати на стіл, поки він не охолов. До нього можна додати підсмажений бекон, сосиски, овочі, салат. Інші рецепти гарячих бутербродів ви можете знайти в поточному розділі.

За таким же рецептом можна приготувати не ціле яйце, а омлет. Розмішану яєчну масу потрібно так само влити в хліб і смажити до готовності. Гарячі бутерброди на сковороді завжди виходять смачними, а готувати їх з яйцем або сиром — вирішуйте самі.

Якщо потрібно приготувати велику кількість порцій, зручніше це робити в духовці, викласти хліб на деко. Готувати при температурі 180 градусів.