Грінки рецепти приготування з фото

Грінки з хліба — смачне доповнення до чаю, коли немає нічого під рукою. Рецепт молочних грінок з яйцем і апельсинових грінок, просто і доступний для всіх.

Грінки, як відомо, це підсмажений хліб в маслі. Хліб для грінок, можна взяти будь-який хліб. Білий, чорний, свіжий, черствий або навіть булочку домашню. У нашій родині грінки дуже люблять. Ми можемо їсти на сніданок чи на вечерю. І просто для перекусу. Самий класичний рецепт грінки з хліба відомий вже давно. Можливо, у вашій родині готують такий хлібець. А може і ні. Ми з задоволенням розповімо, як приготувати грінки. Ми будемо готувати смачні молочні греки і апельсинові грінки.

Молочні грінки

Якщо ви переживаєте за свою фігуру, то ви робите це не даремно, адже хліб досить калорійний. Але дозволити собі один шматочок грінки ви можете. Адже зовсім без хліба не вийде жити. Зараз ведеться багато суперечок з приводу користі і шкоди хліба білого і чорного. Але ми впевнені що дозволити собі смачні грінки можна раз в тиждень. А ще можна приготувати смачні млинці з різними начинками, якщо під рукою не було сьорбаю Щоб їх приготувати нам потрібно зовсім небагато.

Набір продуктів для приготування молочних грінок:

  • білий хліб;
  • яйця;
  • молоко;
  • рослинна олія;

Покрокова інструкція для страви «Молочні грінки»

Хлібець потрібно нарізати на шматочки не дуже товсті, і не занадто тонкі. У мисці або глибокій тарілці збийте яйця, додайте до них молоко і ще раз гарненько збийте.

Занурюємо кожен шматочок хліба в яєчно-молочну суміш.

Викладаємо хліб на розігріту сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо хлібець з двох сторін до золотистого кольору.

Подавайте грінки зі сметаною або варенням. До чаю або до кави. Смачний сніданок або обід готовий.

 

Апельсинові грінки

 

Якщо ви хочете спробувати щось новеньке, то вам варто спробувати апельсинові грінки. Рецепт грінок простий і можна сказати навіть новорічний.

Вранці після новорічної ночі у вас напевно залишилися апельсини і хліб. Щоб вони не пропадали дарма, приготуйте апельсинові грінки. Вони порадують вас своїм свіжим смаком.

Набір продуктів для приготування грінок апельсинових

  • -хліб;
  • яйця;
  • -апельсин;
  • цукор;
  • рослинне масло.

Покрокова інструкція для страви «Апельсинові грінки»

Хліб наріжте. Якщо у вас квадратна буханець, її можна нарізати трикутниками. Буде гарна подача.

З апельсина зніміть цедру на дрібній тертці. Розріжте його навпіл і вичавити сік з двох половинок. Додайте до апельсинів цукор.

Додайте яйця до соку і цедри. Добре збийте яйця виделкою.

Умочіть хліб в яєчну суміш з двох сторін.

Обсмажте хліб на рослинному маслі на середньому вогні до золотистого кольору.

Смачна закуска готова. Приятого апетиту.

 

Часникові грінки

Сьогодні будемо готувати грінки з часником і сиром. Відмінний варіант для сімейного сніданку.

Згадайте, скільки разів за останні тижні ви ламали голову над тим, що приготувати своєї сім’ї на сніданок? Каші їм вже набридли, від омлетів і запіканок вони ніс вернуть. При цьому відпустити дітей у школу, а чоловіка на роботу голодними ви не можете, як і будь-яка інша хороша мати і дружина. Ну не борщ ж з пельменями їм з ранку подавати?

Безпрограшним рішенням у такій непростій ситуації будуть — грінки, та не прості грінки, а з сиром і часничком. Для приготування часникового грінок знадобляться всього лише: тонко нарізані скибочки батона або білого хліба (кожному по 2-3 шматочки), 3-4 зубчики часнику, 30-50 грам твердого сиру і одне яйце. Яйце краще використовувати домашнє — його яскравий жовток додасть грінок особливий «сонячний» колір. Рецепт грінок із сиром сподобається всім своєю простотою. Як приготувати грінки з сиром ви зможете прочитати нижче.

Набір продуктів для приготування грінок із сиром і часником:

  • скибочки батона — 2-3 шматочки на порцію;
  • часник — 3-4 зубчики;
  • твердий сир — 30-40 грам;
  • яйце — 1 шт;
  • соняшникова олія — для смаження.

Покрокова інструкція для страви «Грінки з сиром і часником»:

Твердий сир натерти на тертці. Правильніше буде скористатися для цього теркою з великими отворами, тоді сирна маса після обсмажування буде більш соковитою.

Очистити від лушпиння кілька зубчиків часнику.

Примітка: якщо ви або хтось з вашої сім’ї з якоїсь причини не вживає в їжу часник, то його можна взагалі не використовувати або ж замінити звичайним ріпчастою цибулею, подрібненою блендером або м’ясорубкою.

3. Розчавити часник з допомогою чеснокодавилки і разом з яйцем додати до сиру. Якщо використовуваний вами сир не володіє яскраво вираженим смаком, то сирну масу можна злегка підсолити.

4. Перемішати суміш і акуратно, використовуючи чайну ложечку, намазати її на тонкі скибочки хліба.

5. На сковороді розігріти олію і викласти на нього грінки сирною масою вниз. Через хвилинку (до цього часу сир підрум’яниться і легко відстане від сковороди) хліб перевернути, щоб обсмажилася і інша його сторона.

Подавати грінки «Сонячні» до сніданку можна як обжігающе гарячим, так і злегка теплими. Щоб їх чудовий колір притягував погляд, можна відтінити його насиченим зеленим кольором петрушки.