Ледачі сосиски в тісті рецепт дитячі сосиски в тесті на сковороді

Ледачі сосиски в тісті — це швидкий сніданок, швидкий вечерю, перекус в дорозі — та що завгодно.

Головне, щоб улюблена страва може мати і таку — більш зручну у приготуванні варіацію. Ароматні сосиски і м’яке тісто — пальчики оближеш від цього дуету. Як приготувати сосиски в тісті?

Набір продуктів для приготування ледачих сосисок:

  • сосиски — 4-5 шт;
  • пшеничне борошно — трохи менше склянки;
  • куряче яйце — 1 шт;
  • молоко — 1 стакан;
  • соняшникова олія;

Покрокова інструкція для страви «Ледачі сосиски в тісті»

Рецепт тіста для сосисок у тісті. Борошно посоліть, змішайте з яйцем і добре перемішайте.

Налийте молоко, перемішайте і дайте тісту трохи постояти, щоб воно стало більш однорідним. Потім знову добре перемішайте віночком. Тісто для сосисок вийде досить рідке, по консистенції схоже на млинцеве.

До речі, його можна завести зовсім по іншому, причому багатьом господиням такий підхід подобається найбільше. Тісто можна створити за таким принципом — спочатку все рідке, а потім потроху додавайте борошно. Тобто збийте молоко з яйцем, посоліть і додайте борошно, постійно помішуючи тісто.

Сосиски очистіть від плівок і порубаєте на товстенькі шматочки. Які сосиски ви любите найбільше? Класичні, свинячі, яловичі, молочні, дієтичні? А може бути, ви любите сардельки більше, ніж сосиски? Запевняю вас в цій страві можна використовувати все, що ви любите.

У сковороду налийте трохи соняшникової олії і обсмажте шматочки сосисок до золотистого кольору. Зауважте, що у сосисок змінився не тільки колір, але і смак. Подобається аромат?

Форму для випічки змастіть соняшниковою або вершковим маслом. Викладіть на дно обсмажені шматочки сосисок.

Сосиски в тесті на сковороді готові. Блюдо готувалося для дітей, тому й форма для випічки в прикладі — дитяча. Вийшло дуже здорово.

Вилийте зверху тісто. Духовку розігрійте до стандартної температури 180 градусів. Надсилайте ледачі сосиски випікатися протягом тридцяти хвилин. Рум’яне, ароматне блюдо буде готово.

Ніколи не забувайте про експеримент. Адже на кухні можна створити безліч страв по одному і тому ж рецепту сосисок у тісті. Наприклад, порубаєте пучок свіжої зелені і додайте його в тісто в той час, коли замішуєте його. Вийде дуже здорово.

Такі продукти як консервований зелений горошок, кукурудза або оливки стануть відмінним доповненням. Їх можна покласти всередину страви, перемішавши їх з сосисками, так і посипати зверху або подати як гарнір.

Самі сосиски не можна подрібнювати, а обсмажити прямо цілком. Красиво укласти їх в форму, залити тестом і випікати. Вийде також смачно.

Не обмежуйтеся тільки чорним меленим перцем, як пишуть у більшості рецептів. Здобріть блюдо ароматними приправами і шукайте своє улюблене поєднання.

Приємного апетиту! А ледачі сосиски в тісті смажені, до речі, можна подавати як у холодному, так і теплому вигляді.