Ліниві вареники

З дитинства пам’ятаю цей смак. В садку подавали з полуничним киселем. Тепер годую своїх діток цим смачним сніданком. Ліниві вареники готуються дуже просто і швидко.

Пропоную приготувати ліниві вареники з сиром.Ділюся рецептом. Як приготувати ліниві вареники дізнаєтеся з рецепту нижче.

Набір продуктів для приготування ледачих вареників:

  • 400 грам сиру (сирної маси)
  • 3 столові ложки манної крупи
  • 0,5 чайної ложки солі
  • 1 яйце
  • 1 столова ложка цукру
  • 2 жмені борошна

Покрокова інструкція для страви «Ліниві вареники»:

У тарілку висипаємо весь сир, цукор і сіль.

Ретельно перетираємо сир з цукром.

У сирну масу додаємо 1 яйце. Ретельно перемішуємо.

У масу додаємо манну крупу і залишаємо на столі на годину. За цей час манка повинна набрякнути і сирна маса значно погустеет.

Після години очікування ми можемо приступити до подальшої роботи, а сирна маса має такий вигляд.

Подальший пункт залежить від багатьох факторів: кількості манки в сирній масі, якості манної крупи, жирність сиру. Але в цілому мета одна : загустити масу. Тому індивідуально підбираємо необхідну кількість води. По одній жмені додаючи борошно і перемішуючи масу, домагаємося потрібної консистенції.

 

Тепер сирна маса вже повинна зберігати свою форму і не розтікатися.

Тепер насипаємо на стіл борошно. І беремо частину сирної маси з тарілки. Викладаємо на борошно і добре обвалюємо, щоб не липла до рук. Тепер катаємо ковбаску з тіста.

Розрізаємо ковбаску на невеликі квадратики.

З квадратиків катаємо кульки і варимо в підсоленій воді. Варимо так: опускаємо в киплячу воду, коли кульки спливуть, чекаємо ще 2 хвилини і виймаємо. Поливаємо згущеним молоком, варенням, чим ви більше любите.

Приємного апетиту!