Майонез в домашніх умовах рецепти

Подробиці

Категорія: Соуси рецепти з фото

Вся принадність майонезу, приготованого в домашніх умовах, полягає в тому, що він набагато корисніше покупного, оскільки в домашньому майонезі зовсім не міститься шкідливих консервантів. Крім того він набагато дешевше і для приготування домашнього майонезу всі необхідні інгредієнти можна знайти на кухні в будь-якої господарки.

З домашнім майонезом можна готувати різні страви, крім того він може виступати основним інгредієнтом в приготуванні більш складних соусів. Крім того майонез можна використовувати як інгредієнт для приготування рідких страв.

Ви коли-небудь готували майонез в домашніх умовах? Але в цьому немає нічого складного, обов’язково спробуйте його приготувати і кінцевий результат обов’язково вам сподобається. Найголовніше постарайтеся не поспішати і чітко дотримуйтесь наших інструкцій. Пропонуємо вам кілька цікавих рецептів майонезу в домашніх умовах.

Всі інгредієнти можна змішувати за допомогою віночка, міксера або навіть за допомогою звичайної виделки. Але все ж завдяки міксери ви прискорите процес приготування майонезу.

Домашній майонез рецепт приготування
Набір продуктів для приготування домашнього майонезу:

  • 0,3 чайної ложки солі,
  • 5 грамів цукру,
  • 100 міліграм оливкової олії,
  • 1 яєчний жовток,
  • 10 міліграм оцту.

Покрокова інструкція для страви «Майонез домашній»:

У приготуванні майонезу за класичним рецептом зазвичай використовуються тільки свіжі жовтки. За бажанням один курячий жовток ви можете замінити трьома перепелиними жовтками. Найголовніше ви повинні переконатися в тому, що яйця пройшли ветеринарну перевірку і не нашкодять вашому здоров’ю.

В окремій ємності потрібно змішати цукор і свіжі жовтки, ретельно збити за допомогою міксера або віночка. У склянку для блендера, додайте олію оливкову, після чого додайте збиті яйця. Бажано використовувати домашні яйця, тоді готовий соус буде мати красивий жовтий колір. А з яєць, придбаних в магазині, майонез буде мати білий колір.

Посоліть і поперчіть за смаком, після чого додайте в яєчну суміш трохи оцту. На дно склянки опустіть насадку блендера. Відразу ножі блендера почнуть збивати яйця, після чого до них потроху буде приєднуватися масло і майонез змінить свій колір.

Збийте блендером до того моменту, поки суміш не загусне і не придбає консистенцію майонезу. Спробуйте на смак майонез і за бажанням додайте в нього солі або оцту за смаком. Ваш домашній майонез готовий, ви можете використовувати для приготування різних страв.

 

Домашній майонез «Провансаль» з лимонним соком, рецепт
Набір продуктів для приготування домашнього майонезу «Провансаль»:

  • 200 міліграм холодного олії,
  • 5 грам солі,
  • 3 яєчних жовтка,
  • 1 ложка гірчиці,
  • 1 ложка лимонного соку,
  • чорний перець.

Покрокова інструкція для страви «Домашній майонез «Провансаль»»:

В окремій ємності збийте яєчні жовтки за допомогою міксера або віночка. Бажано збивати міксером на четвертій швидкості. Не перестаючи збивати, додайте мелений перець, гірчицю, цукор і ретельно збийте до утворення однорідної маси.

Після чого потрібно додати в збиту суміш по одній ложці рослинного масла, не перестаючи збивати, збільшуйте кількість рослинної олії, поки воно не закінчиться.

Коли процес додавання рослинного масла закінчитися продовжуйте збивати міксером, у самому кінці додайте в майонез сік лимона і збивайте ще протягом декількох секунд. Після додавання соку цитрусових суміш трохи побіліє і набуде більш рідку консистенцію. Зберігати готовий домашній майонез потрібно в холодильнику не більше десяти днів.

Майонез домашній з натуральним йогуртом

До речі, ви самі можете чудово приготувати домашній йогурт.

Набір продуктів для приготування домашнього майонезу з натуральним йогуртом:

  • половина ложки гірчиці,
  • сіль за смаком,
  • 5 грамів цукру,
  • 200 грам рослинної олії,
  • 220 грам йогурту без добавок,
  • 1 ложка соку лимона або оцту.

Покрокова інструкція для страви «домашній Майонез з натуральним йогуртом»:

Жовтки відокремте від білків і помістіть їх у склянку для заглибного блендера разом з цукром, дрібкою солі і половиною ложки готової гірчиці. Почніть збивати майонез на повільній швидкості блендера, час від часу додайте масло.

Коли ви додасте в майонез половину порції рослинної олії, додайте натуральний йогурт і все масло, що залишилося. При повільному змішуванні майонез почне густіти прямо у вас на очах і стане густим, як покупної майонез.

Майонез домашній без яєць
Набір продуктів для приготування домашнього майонезу без яєць:

  • 3 грама солі,
  • 100 міліграм молока,
  • 200 міліграм рослинної олії,
  • половина ложки гірчиці,
  • 5 грам оцту.

Покрокова інструкція для страви «домашній Майонез без яєць»:

Закип’ятіть молоко на плиті і охолодіть його при кімнатній температурі. Охолоджене молоко налити в будь-яку ємність з вузьким дном і акуратно помістіть в неї занурювальний блендер.

Влийте в ємність масло рослинне (простежте за тим, щоб масло, як і молоко, було кімнатної температури). Всю суміш збийте блендером, час від часу піднімайте його з дна до самого верху. Так молоко з маслом буде рівномірно змішуватися.

Додайте в цю суміш половину ложки гірчиці, цукор, оцет і гірчицю. Ще один раз перемішайте блендером до утворення густої консистенції. Ваш майонез повністю готовий, приємного вам апетиту!

Майонез пікантний з листям редиски: рецепт домашнього майонезу
Набір продуктів для приготування пікантного майонезу з листям редиски:

  • 3 свіжих жовтка,
  • пучок редиски з листям,
  • 1 склянку оливкової олії,
  • 6 грам гірчиці,
  • сік лимона.

Покрокова інструкція для страви «Майонез пікантний з листям редиски»:

Листя редиски акуратно відріжте від плодів, після чого промийте їх у воді і просушіть на паперовому рушнику. Листя редиски помістіть в гарячу підсолену воду на кілька хвилин.

Ошпарені листя відкиньте на друшляк, щоб з них стекла вся рідина, після чого дуже дрібно порізати ножем. Для приготування потрібно трохи збити жовтки змішати з додаванням лимонного соку і гірчиці, трохи посоліть за смаком. Влийте масло рослинне невеликими порціями.

Помішуйте домашній майонез блендером тільки в одному напрямку. В загуслу суміш додайте порізані листя редиски, знову збийте блендером протягом декількох секунд. Готовий соус охолодіть в холодильнику подавайте разом порізаними сирими овочами, м’ясними або рибними стравами.

Майонез домашній з сиру
Набір продуктів для приготування домашнього майонезу з сиру:

  • 200 грам оливкової олії,
  • сіль,
  • чайна ложка оцту,
  • 2 жовтка,
  • цукор на кінчику ножа,
  • 100 грам Голландського сиру,
  • зелень петрушки.

Покрокова інструкція для страви «домашній Майонез з сиру»:

Яєчні жовтки посоліть за смаком. Весь час, помішуючи, додайте масло рослинне і продовжуйте збивати. Після чого готовий майонез розведіть кількома ложками води, додайте сіль, цукор і ложку оцту.

У готовий соус додайте рубану зелень петрушки і натертий сир. Подавайте майонез до вареним овочам, м’яса або риби. Крім того, можна змащувати майонезом гарячі грінки або бутерброди.

Домашній майонез по-японськи
Набір продуктів для приготування домашнього майонезу по-японськи:

  • 220 грамів соєвого масла,
  • 30 грам рисового оцту,
  • лимонна цедра,
  • 50 грам білої пасти місо,
  • 3 яйця,
  • сіль і білий перець.

Покрокова інструкція для страви «Домашній майонез по-японськи»:

У глибоку ємність помістіть свіжі жовтки і перемішайте їх ложкою, додайте рисовий оцет або сік лимона. Збийте всі інгредієнти за допомогою віночка або міксера.

Невеликими порціями додайте соєву олію, після чого густа суміш повинна посвітліти. Додайте в домашній майонез трохи перемеленої лимонної цедри і пасту місо, знову збийте за допомогою блендера. Місо пасту готують з пшениці ячменю і розварених бобів, саме вона надає готовому майонезу незвичайний смак. В результаті у вас вийде майонез з дуже незвичайним смаком. Для отримання гострого смаку в домашній майонез можна додати трохи васабі.

 

Копіювання заборонено. Всі права захищені.