Пиріжки з капустою, рецепт смажених пирожови з дріжджового тіста

Пиріжки з капустою — одне з найулюбленіших борошняних виробів багатьох гурманів.

Незважаючи на появу нових смачних ласощів, смажені пиріжки все ж залишаються фаворитами. Правда, готувати їх не всі люблять з-за тривалого процесу. Хоча загасити капусту і замісити тісто не так складно і довго. як може здатися.

Але часом, коли дуже хочеться порадувати сім’ю, ми господині набираємося терпіння і починаємо виробництво пишних смачних пиріжків. Якщо ви ще не вмієте готувати, з задоволенням вам допоможу. Рецепт пиріжків з капустою досить простий.

Набір продуктів для приготування пиріжків:

  • - дріжджі сухі — 1 ст. ложка;
  • - цукор — 1,5-2 ст. ложки;
  • - сіль — 1 ч. ложка;
  • - борошно — близько 700 грам;
  • - тепла вода — 500 мл;
  • - рослинна олія — 5 ст. ложок;
  • - капуста тушкована.

Покрокова інструкція для страви «Пиріжки з капустою»

Змішуємо один або півтора склянки борошна з дріжджами, цукром і сіллю. Заливаємо дуже теплою водою. Розмішуємо. Сухі дріжджі можна замінити пресованими — 50 грам. А щоб їх правильно розвести, краще спочатку розтерти цукор з дріжджами, а потім додавати інші інгредієнти.

Виходить маса рідка маса, яку ми поставимо в тепле місце бродити хвилин на 30.

Далі замішуємо тісто, додаючи борошно, рослинна олія. Тісто не повинно прилипати до рук. Ставимо його в тепло підходити хвилин на сорок або більше, дивлячись, як швидко тісто збільшиться в об’ємі. Має добре підійти.

Після того, як тісто стало пишним і добре підійшло, ми викладаємо його на посипану борошном поверхню і обминаємо ретельно.

Заздалегідь я підготувала начинку з тушкованої капусти для пиріжків. Обсмажила цибулю з морквою. Капусту нашинковала, потім додала її в пасеровку. Під закритою кришкою гасила, поки капуста не стала трохи м’якою. Потім додала томатну пасту, сіль, цукор і трохи перцю.

Все це також гасила до готовності під закритою кришкою до готовності. Для пиріжків потрібна насичена за смаком начинка, тому я домоглася яскравого смаку, який поєднував у собі кислоту томату, солодощі, сіль і трохи гостроти. Іноді я кладу в таку капусту для пиріжків аджику. Виходить дуже смачно.

Отже, починаємо готувати дріжджові пиріжки з капустою. Для цього розділимо тісто на шматочки. Скачаємо його спочатку ковбаскою, потім наріжемо рівними шматочками. Їх розмір вибираємо за бажанням. Чи хочете ви маленькі пиріжки або великі.

Потім кожен шматочок тіста перетворюємо в коржик, всередину якої кладемо капусту. У капусті не повинно бути рідини, інакше вона витече смаження пиріжків.

Защипуємо краю коржі і перетворюємо її у пиріжок.

Викладаємо пиріжки швом вниз на розігріту з маслом сковороду. Смажимо дріжджові пиріжки з капустою на середньому вогні. Можна накривати кришкою, щоб виробу добре просмажаться всередині. Обсмажуємо до рум’яності з одного боку.

Потім перевертаємо пиріжки на іншу сторону. Смажимо до рум’яної скоринки. Коли перевернули пиріжки, вони стають ще пишніше і красивіше. Дріжджове тісто взагалі найкраще для пиріжків. Вони дійсно виходять пишними, ніжними і красивими. Так що дріжджове тісто по праву вважається одним з найбільш вдалих для пиріжків.

Після закінчення приготування пиріжків їх потрібно укласти один на одного в глибоку посуд, щоб вони не швидко охололи і тим самим прогрівали один одного. Тоді смажені пиріжки з капустою будуть м’якими і смачними.

Ну а якщо ви взагалі не хочете смажити пиріжки, тоді їх можна викласти на деко і запекти в духовці хвилин двадцять при температурі 180 градусів. Однак для рум’яності все ж потрібно змастити поверхню пиріжків жовтком і можна посипати кунжутом або насінням льону.

Повірте, цей рецепт пиріжків з капустою досить вдалий. Спробуйте і ви приготувати це улюблене багатьма блюдо.

автор — Каприз/Ольга

Смажені пиріжки з квашеною капустою

Якщо у вас ще не було досвіду в приготуванні пиріжків саме з квашеної, а не свіжою капустою, то раджу обов’язково спробувати! Смак кардинально змінюється, особливо соковиті пиріжки виходять тільки з квашеною капустою.

Рекомендую використовувати для начинки два типи капусти — і свіжу і солону. Тісто для пиріжків обов’язково повинно бути дріжджовим. Зробити його в домашніх умовах досить просто, як саме я докладно розповім в інструкції приготування. Постарайтеся придбати перевірені швидкі сухі дріжджі, так тісто підніметься швидше і його легше буде сформувати пиріжки.

Для дріжджових пиріжків з капустою підійдуть різні способи готування — як жарка, так і випічка. Можна використовувати для швидкого підходу тесту мікрохвильову піч для цього просто прогрійте її протягом 3х хвилин на максимальній потужності, потім помістіть ємність з тістом, обов’язково накрийте кришкою і залиште в спокої хвилин на 45-50. Для приготування пиріжків з квашеною капустою на 4 порції потрібно 2,5 години часу (разом з розстойкою тесту).

Набір продуктів для приготування смажених пиріжків:
Інгредієнти для тіста:

  • борошно біле пшеничне — 250-300 г;
  • сухі дріжджі — 1 ч. л.;
  • масло рослинне — 2 ст. л.;
  • вода фільтрована — 1 ст.;
  • сіль -1 ч. л.;
  • цукор — 2 ч. л.

Інгредієнти для начинки:

  • капуста квашена — 150 г;
  • капуста свіжа — 150 г;
  • цибуля-порей — 1 см;
  • сіль за смаком.

Покрокова інструкція для страви «Смажені пиріжки з квашеною капустою»

Приготуйте все необхідне. Обов’язково запастися ситечком для просіювання борошна.

Підготуйте швидку опару. Для цього зігрійте воду до температури не вище 30 градусів, розчиніть у воді цукор, сіль і ложку сухих дріжджів. Додайте столову ложку борошна. Добре все розмішайте. Залиште на 10 хвилин опару для того, щоб дріжджі запенились.

Борошно вводите поступово, просіювати її можна відразу в чашу з опарою.

Вимішуйте тісто виделкою до розчинення грудочок. Влийте рослинне масло.

Потім приступайте до замішування тіста вручну. Додавайте борошно рівно стільки, скільки потрібно, щоб тісто вийшло еластичним і м’яким. Перестає прилипати до рук — тісто готове.

Надсилайте його на расстойку в мікрохвильову піч або просто в тепле місце. Приблизно годину піде для збільшення розміру в 2.5-3 рази.

Тісто можна осадити і дати піднятися вдруге, але можна працювати вже зараз.

Займемося поки начинкою. Квашену капусту для пиріжків використовуємо як є, білокачанну капусту потрібно дрібно нашаткувати, цибулю-порей дрібно нарізати (цибуля-порей сміливо замінюйте звичайним ріпчастою цибулею).

Обсмажте до готовності капусту і цибулю, у самому кінці додайте квашену капусту, перемішайте, протушкувати під кришкою 5 хвилин.

Обімніть тісто гарненько, тонко розкачайте качалкою.

Виріжте кружечки з тіста.

На кожен кружечок тіста покладіть начинку накрийте другим кружечком, акуратно защипайте краю пиріжка.

На змащену рослинним маслом сковороду розігріту попередньо додайте пиріжки. Смажте при відкритій кришці до зарум’янювання.

Потім переверніть на іншу сторону і доведіть до готовності ще кілька хвилин.

Таким чином обсмажте всі пиріжки з квашеною капустою. Дайте їм охолонути і подавайте до столу

Приємного апетиту!

 

Пишні пиріжки з капустою

Завжди дивувалася, як у багатьох хазяєчок виходять пишні смажені пиріжки з капустою! Одна подруга розповіла мені рецепт, і я хочу з вами поділитися. Пишні пиріжки з капустою приготувати дуже просто, в принципі начинка може бути будь — відварений горох, картопля, лівер, печінка, гриби, на ваш смак. Тісто для пиріжків зробимо дріжджове, капусту стушим легко і швидко. Головне в приготуванні пиріжків — це час, так, потрібно запастися терпінням і готувати їх з гарним настроєм, як не смішно це звучить, але тісто відчуває настрій господині. Рецепт смажених пиріжків з капустою перед вами.

Для приготування пишних пиріжків з капустою нам знадобиться 3 години, кількість порцій — 4.

Набір продуктів для приготування пишних пиріжків:
Для тіста

  • дріжджі сухі — 1 чайна ложка;
  • тепла вода — 1 склянка;
  • цукор білий — 1 чайна ложка;
  • сіль Екстра — 1 чайна ложка;
  • маргарин вершковий — 50 грам;
  • борошно пшеничне вищого сорту — 2 склянки;

Для начинки

  • капуста звичайна, білокачанна — 400 грам;
  • цибуля ріпчаста — 1 головка;
  • морквина заморожена — 100 грам;
  • томатна паста — 1 столова ложка;
  • чорний перець мелений і сіль — за смаком;
  • вода очищена — 50 мілілітрів;
  • рослинне масло — для смаження.

Покрокова інструкція для страви «Пишні пиріжки з капустою»

Пишні пиріжки виходять з хорошого дріжджового тіста. Спочатку потрібно зробити опару, сухі дріжджі залити теплою водою і додати цукор з сіллю. Можна використовувати і свіжі, дріжджі, вони ще й краще. Замість води можна взяти молоко, головне щоб тепле. Нехай опара постоїть 10 хвилин в теплому місці.

Щоб тісто було м’яким і довго пролежало, не засушилось, я тру на крупній тертці звичайний вершковий маргарин.

Додаю до маргарину опару, і поступово висипаю просіяне через сито борошно, замішую тісто спочатку виделкою, потім руками. Борошна потрібно покласти стільки, щоб тісто не прилипало до рук і було повітряним. Нехай постоїть годинку в теплому місці, можна накрити його рушником.

Тим часом тушкуємо капусту. Нарізаємо звичайну капусту тонкою соломкою. Цибуля дрібним кубиком. На рослинному маслі обсмажуємо капусту, потім додаємо цибулю, коли капуста стане м’якою, трохи підсмаженої і зменшитися в об’ємі, значить пора додавати моркву.

Що ми і робимо. У мене багато замороженої, вона дасть ще рідину, для гасіння, але можна і свіжу потерти. Обсмажуємо овочі ще 10 хвилин на повільному вогні.

Тісто, що підійшло, так як нам і потрібно.

Додаємо до капусти томатну пасту, сіль, чорний перець і трохи води, все перемішуємо і тушкуємо капусту 15 хвилин, рідини бути не повинно в кінці приготування.

Начинку остудити, відщипнути з тіста шматочки, за допомогою качалки розкотити і покласти в центр гуртка начинку.

Защипуємо краю, і виходить у нас пиріжок, щоб не прилипали руки до тесту, потрібно їх в борошні вмочати. Таким чином, ліпимо все пиріжки.

Обсмажуємо готові пиріжки на рослинному маслі, бажано щоб масло було багато і до половини воно покривало наш пиріжок.

Відходити далеко не потрібно, вони швидко зажариваются, і ви перевертаєте на іншу сторону.

Готові дріжджові пиріжки з капустою викладаємо на тарілку, застелену серветкою, щоб стікало зайве масло.

Ось і все, жареныек пиріжки з капустою готові! Подавати гаряченькими!