Салат з маслинами «Корлеоне» рецепт з фото

Салат з маслинами «Корлеоне» — по-справжньому королівський салат для ваших гостей.

Маслини — це стиглі (на відміну від оливок) плоди оливкового дерева. У ньому багато жирів, білків, а також олеиновых кислот, клітковини і вітамінів B, C, E, F. Вчені підрахували, що якщо ви хоча б раз в тиждень їсте маслини, то ви допомагаєте роботі вашого серця, чистіть судини, зменшують ризик розвитку атеросклерозу і навіть відновлюєте і оновлюєте деякі клітини. Проте в наших широтах ми можемо задовольнятися лише консервованими маслинами. Ними ні в якому разі не можна зловживати, так як в подібних засолках для консервації міститися сіль і оцет. При купівлі маслин перевагу краще віддавати скляним банкам — тоді у вас є можливість побачити товар, а не сподіватися лише на чесність продавців. Пропонуємо приготувати якраз такий корисний салат з маслинами, який сміливо можна приготувати на новий рік.

Назва салату дали його інгредієнти — сухарі і маслини. Коли в Італії починалися мафіозні війни, люди зазвичай «забивалися під матрац» — не виходили з дому і харчувалися тим, що було в підвалах. Тобто, маслинами і сухарями.

Набір продуктів для приготування салату з маслинами:

  • маслини (без кісточок): 100 грам;
  • шинка: 100 грам;
  • огірки: 1 штука (взимку я використовую солоні огірки);
  • цибуля: 1 штука (маленька цибулина);
  • майонез 2 ст. ложки;
  • сухарики: 100 грам.

Покрокова інструкція для страви «Салат з маслинами «Корлеоне»

Нарізаємо шинку довгою соломкою.

Цибулю дрібно рубаємо.

Додаємо в салат, звичайні житні сухарі (найкраще без домішок, інакше вони заб’ють смак маслин).

Огірок нарізаємо тонкими півкільцями і додаємо в миску до салату.

Додаємо маслини, майонез і перемішуємо. Інші рецепти салатів з маслинами шукайте в розділі «Різні салати».

Приємного апетиту!