Салат з плавленим сиром і яйцем рецепт

Рецепт салату з плавленим сиром і яйцем дуже простий з мінімальною кількістю інгредієнтів. Родзинка цього салату,що він дуже швидко готується і при цьому не втрачає в смаку.

Страви на швидку руку завоювали велику популярність серед сучасних господинь. А все, тому що часу на приготування складних страв абсолютно не вистачає. Всі ми любимо їсти смачно, але не уявляємо, як виділити час на створення того або іншого блюда, що вимагає тривалого процесу.

Отже, давайте поговоримо про простих салатах з зеленою цибулею і сиром або закусках. Саме вони нас виручають, коли необхідно урізноманітнити святковий стіл. І одним з популярних і дуже простих салатів можна назвати салат з плавленого сиру і яйця.

Плавлений сир дуже часто присутня в рецептах простих салатів. Ось і зараз ми його використовуємо для створення нашого найпростішого страви. У поєднанні з вареними круто яйцями і майонезом плавлений сир (не сирний продукт!) дуже вигідно виглядає і має відмінний смак.

Що стосується якості цього самого сиру, то рекомендую не економити на ньому. Адже зараз з’явилося безліч сирних продуктів, за ціною досить низькою, але якість і смак їх значно поступається справжньому плавленому сиру. Тому якщо ви хочете приготувати смачний, а не дешевий салат, то краще використовувати хороші продукти. Готуємо салат з плавленим сиром.

Ну що, приступимо до приготування нашого простого салату?

Набір продуктів для приготування салату:

  • яйця курячі — 3 шт.;
  • плавлений сир — 100 грам;
  • майонез — 3-4 столових ложки (за смаком);
  • зелена цибуля — кілька пір’я.

Покрокова інструкція для страви «Салат з плавленого сиру з яйцем»

Яйця відваримо круто. Варити їх слід 7-10 хвилин. Після чого охолоджуємо і очищаємо від шкаралупи. Яйця нарізаємо і кладемо в салатник.

Сир плавлений перед використанням краще тримати в холодильнику. Беремо його і натираємо на крупній тертці. В охолодженому вигляді він краще натирається. Додаємо сир до яєць.

Цибуля зелена промиваємо і рубаємо. Додаємо його в салатник до яєць і сиру.

Залишилося готовий салат заправити майонезом. Якщо є бажання і час, то можна заздалегідь приготувати домашній майонез, змішавши жовтки, гірчицю, лимонний сік, сіль, цукор і рослинне масло. Вийде відмінний майонез для використання в салатах. Головне застосовувати теплі жовтки і такої ж температури всі інші інгредієнти. Заправляємо наш салат з сиром і яйцем готовим майонезом або застосовуємо магазинний продукт.

Перемішавши салат з плавленого сиру і яєць, можна красиво викласти його в маленький салатник або креманку, при цьому попередньо на дно покласти лист салату для ефекту. Оформити зеленню і подати на стіл. Цей салат можна використовувати також в якості відмінною маси для бутербродів. Інші рецепти салатів з сиром можна знайти в цій рубриці. Так що можна сміливо назвати універсальним стравою.