Соус Бешамель рецепт з фото

Подробиці

Категорія: Соуси рецепти з фото

Соус бешамель — це один з головних соусів який використовують у французькій кухні.

Також соус бешамель популярний у всьому світі на основі соусу бешамель готують безліч різноманітних соусів, роблять лазанью, запіканки і багато іншого. Основними інгредієнтами цього соусу є підсмажене борошно з вершковим маслом і молоко. Для соусу бешамель рецепт, якого перед вами, потрібно взяти в рівних пропорціях борошно і масло, а ось молока беремо стільки в залежності, який густоти хочемо отримати соус: рідкий, напіврідкий, густий. Соус для лазаньї бешамель відомий всьому світу. Також за смаком додають різноманітні прянощі. Прянощі слід додавати в холодне молоко, що б молоко наситилося ароматами. Як приготувати соус бешамель? Дуже просто головне слідувати нашим рекомендаціям. Отже, приступимо до приготування соусу.

Набір продуктів для приготування соусу бешамель:

  • вершкове масло — 40 г;
  • молоко — 400 мл;
  • мук-40 г;
  • перець мелений, мускатний горіх.

 

Покрокова інструкція для страви «Соус Бешамель»:

Готувати соус бешамель за нашим рецептом рекомендують у посуді з товстим дном, наприклад черпачке. Отже, беремо ківш з товстим дном і ложем туди 40 г вершкового масла. Ставимо на плиту, і на невеликому вогні чекаємо, поки масло розтане.

Коли масло розтануло, всипаємо потрібну кількість борошна.

Борошна має бути стільки, скільки масла то це буде 40 р. На невеликому вогні продовжуємо обсмажувати масло з борошном. Все треба добре весь час помішувати. Для цього відмінно підійде спеціальна силіконова лопатка. Уважно стежте, що б все це не підгоріло і не прилипало до дна і стінок. Те, що ми отримали, а саме обсмажене борошно у вершковому маслі називається ру.

Беремо 1/3 всього молока і тоненькою цівкою вливаємо в ру. Потрібно взяти таку кількість молока, враховуючи якої густоти ви хочете отримати соус. Ми беремо 400 мл, і це буде соус бешамель середньої густоти. І це самий оптимальний варіант.

Акуратно силіконової лопаткою вмішуємо молоко в смажену борошно з маслом. Спочатку в соусі будуть грудочки.

Ківш знімаємо з плити і заважаємо до тих пір, поки соус не буде жодної грудочки. Якщо лопаткою у вас не виходить домогтися однорідної консистенції, беремо віночок і збиваємо їм.

За своєю консистенцією соус повинен вийти м’який, ніжний оксамитовий. Соус бешамель за таким рецептом повинен бути гладкий без єдиного грудочки!

Коли досягли потрібної консистенції без грудочок, вливаємо залишилися молоко.

Добре швидко перемішуємо соус за допомогою лопатки. Коли ви все добре перемішайте, то побачите, що рідкий соус і легко стікає з лопатки. Ставимо соус бешамель, рецепт якого подобається багатьом, на невеликий вогонь і трохи приварюють близько 5-6 хвилин. Весь час інтенсивно помішуйте, що б соус, не пригорів.

Готовий соус знімаємо з вогню, додаємо сіль і перець і добре перемішайте, що сіль з перцем рівномірно розподілилися по соусу.

Ну, ось і все соус готовий.

Подаємо соус в соусниці, за бажанням посипаємо зверху мускатним горіхом.

Якщо соус бешамель за рецептом вийшов у вас густуватим, то можна додати ще молока і прокип’ятити ще раз.

Подавати такий соус потрібно відразу, так як він має властивість швидко застигати.