Вареники з сиром, як приготувати вареники рецепт з фото

Вареники з сиром — улюблене багатьма блюдо. Пропонуємо вам приготувати кілька незвичайний варіант вареників з додаванням сала.

Хто з нас не любить вареники? Таку людину важко знайти. Ця страва завжди відрізнялося особливою популярністю, воно не вимагає ніякої реклами, вареники люблять усі — і старий, і малий! Нещодавно я спробувала смачні вареники з сиром, немає не ліниві вареники, смак яких був дивовижним. Це була не звичайні вареники, а вареники з сиром з сіллю, а поливали їх смаженим салом. Здавалося б, це несумісне, сир і смажене сало, але спробуйте, це незвично і дуже смачно. Ділюся з вами рецептом.

Набір продуктів для приготування вареників:
Тісто:

  • - борошно — 3 ст.;
  • - яйця — 1 шт.;
  • - тепле молоко — 250 мл;
  • - сіль — щіпка.

Начинка:

  • - сир — 450 г;
  • - яйця — 1 шт.;
  • - цукор — 2,5 ст. л;
  • - сіль — на кінчику ножа;
  • - сало (або масло) — 100 р.

Покрокова інструкція для страви «Вареники з сиром»

Один з найбільш важливих інгредієнтів цієї страви — борошно. Тому потрібно брати борошно вищого ґатунку, а також обов’язково просіяти її. В зручну посуд просіваємо борошно, додаємо сіль, перемішуємо, додаємо яйце і вливаємо тепле молоко, щоб тісто було еластичним. Пропонуємо вам вареники з сиром: рецепт з фото.

Тісто потрібно обов’язково посолити, навіть, якщо ви готуєте солодкі вареники з сиром. Так воно буде смачніше. Достатньо всього щіпки самої звичайної або морської солі.

Добре вмішуємо до тих пір, поки тісто не стане однорідним, м’яким і не буде прилипати до рук. Готове тісто укладемо в тарілку і накриємо серветкою, залишаємо відпочивати на 20 хвилин. Потім ділимо його на три частини і кожну частину розкочуємо качалкою в пласт приблизно в 2-3 мм і спеціальною формою для вареників (а якщо ні, так склянкою) робимо круглі заготовки для вареників. Вареники з сиром, рецепт яких може бути вам незрозумілий, на нашому сайті як раз викладений у самому докладному описі.

Тим часом приготуємо начинку. Сир бажано взяти домашній, він на порядок смачніше і жирніше магазинного. Викладаємо сир у велику тарілку, добре розминаємо виделкою.

Додаємо цукор, яєчний жовток (яйце використовується без білка, щоб начинка не була рідкою), сіль, все перемішуємо в однорідну масу.

На кожні заготовлені кружки тіста викладаємо чайною ложкою на середину сирну масу, щільно защипуємо краю, щоб при варінні вони не розійшлися.

Складаємо наші заготовлені вареники на круглу тарілку посипаною борошном, щоб не злиплися. Можна також складати напівфабрикати на звичайну дерев’яну дошку, але теж її потрібно посипати борошном.

У велику п’ятилітрову алюмінієву каструлю вливаємо три чверті води, солимо, накриваємо кришкою і ставимо на середній вогонь. Доводимо воду до кипіння і вкидываем вареники, потім перемішуємо їх ложкою або лопаткою. Після того, як вареники закипіли, варимо їх 5-6 хвилин, але кришкою не накриваємо. Поки варяться вареники, обсмажимо на сковорідці нарізане шматочками сало до золотистого кольору або розтопимо вершкове масло. Дістаємо вареники шумівкою, даємо добре стекти воді, викладаємо в миску і поливаємо смаженим салом або олією. Вся «сіль» цих вареників полягає у вдалому поєднанні інгредієнтів, правильному приготуванні тіста. Подаючи на стіл, не забудьте полити страву сметаною. Тепер ви знаєте, як приготувати вареники з сиром.

Приємного всім апетиту!

Блюдо «Вареники з сиром» готувала Панасюк Ганна Іванівна

 

Солодкі вареники з сиром в пароварці

Найпопулярніші страви в пароварці — це тушковані овочі, рис, котлети і всілякі омлети. А ось до борошняних страв на пару у хазяєчок не завжди доходять руки. І дарма, адже ті ж самі пельмені чи вареники, приготовані на пару, набагато корисніше, ніж варені у воді. А за смаком вони навіть перевершують традиційні страви, адже пар краще зберігає властивості продуктів. Солодкі вареники з сиром — відмінне ласощі і незамінне джерело кальцію, тому радимо вам спробувати це блюдо! Рецепт вареників з сиром дуже простий. І про те як приготувати вареники з сиром читайте в нашому майстер-класі.

Набір продуктів для приготування вареників з сиром в пароварці:

  • сир знежирений — 500 г
  • яйце — 2 шт.
  • борошно — 3 ст.
  • кефір — 1 ст.
  • сіль — 1 щіпка
  • цукор — 2 ст. л.
  • ванільний цукор — 1 ч. л.

Покрокова інструкція для страви «Вареники з сиром в пароварці»:

Готуємо тісто для вареників. Від звичайного він буде відрізнятися тільки одним компонентом — яйцем, яке зазвичай в вареникове тісто не кладуть. Нас же рецепт — для пароварки, тому страва готується трохи нестандартно.

Просіваємо борошно і поміщаємо її в миску великого розміру.

Додаємо до борошні кефір і розмішуємо ці інгредієнти. Краще, щоб вже на цьому етапі в тесті не залишалося грудок.

Розбиваємо яйце і перемішуємо його з тіста для вареників на пару.

Солимо тісто і рукою вимішуємо його. Підсипаємо борошно, якщо потрібно. Тісто має повчитися не рідким, але і не занадто крутим (круте тісто буде складно розкачати — розкачані краю будуть повертатися назад).

Ставимо тісто в холодильник і починаємо готувати начинку. Сир для вареників краще всього брати знежирений (якщо домашній, то добре віджатий, сухий), щоб начинка не витекла з вареників. Отже, сир викладаємо в миску і розминаємо його виделкою, розбиваючи грудки.

Додаємо цукор, ванільний цукор і одне яйце. Розмішуємо начинку. Якщо вона вийшла занадто сухий (сир розсипається), можна додати ще одне яйце.

Начинка готова, тому можна починати ліпити вареники. Тісто викладаємо на стіл, посипаний борошном, і розкочуємо качалкою. Чашкою або іншим круглим пристосуванням продавлюємо тісто, формуючи кола.

У кожен гурток кладемо чайну ложку з гіркою начинку і формуємо вареники. Ці вироби з тіста можна прикрасити — заліпити вареники, а потім фігурно заліпити край. Для цього вказівним і великим пальцем відтягаємо невелику кількість краю і великим пальцем ліпимо його до основи вареника. Виходить швидко, якщо набити руку!

Всі сформовані вареники розкладаємо на решітці пароварки. У нас вийшло 25 вареників, які ми виклали на три поверхи пароварки Tefal. Накриваємо пароварку кришкою і заводимо таймер на 20-25 хвилин.

Солодкі вареники з сиром в пароварці готові!

Дістаємо їх, викладаємо в каструлю або миску, змащуємо вершковим маслом і подаємо на стіл!