Вінегрет рецепт з квашеною капустою і горошком , як зробити смачний вінегрет рецепт з фото

Подробиці

Категорія: Вінегрет рецепти з фото

Вінегрет класичний — популярний салат, який готується тільки з овочів. До речі, вінегрет, рецепт якого ми вам пропонуємо, відноситься до найбільш корисним салатів російської кухні.

І це не дивно — адже в ньому немає ні грама майонезу — тільки самі смачні і корисні овочі, які можна знайти в зимовий період в будь-якому будинку.

Салат вінегрет — зимовий вітамінний салат з цікавою історією. Почнемо з того, що для російської кулінарії салати зовсім не характерні, і вінегрет з горошком — це практично єдиний виняток. Готувався вінегрет зі споконвічно російських продуктів буряка і картоплі, цибулі та моркви, а також квашеної капусти. Під час появи вінегрету з квашеною капустою, це блюдо вважалося мало не вишуканим, і не дивно, так як це був єдиний салат, який можна було зустріти на російському столі на початку 20 століття.

Вінегрет сьогодні готується з невеликими змінами — якщо раніше його було прийнято заправляти оцтом, змішаним з рослинним маслом — звідси, до речі, і чудну назву салату — від французького слова оцет (vinaigre), то сьогодні салат заправляють лише олією, бажано ароматним і нерафінованою.

Сьогодні ми з вами приготуємо вінегрет класичний, рецепт якого згодом став включати в себе також трохи маринованих або солоних огірків, а також консервований горошок.

Давайте ж дізнаємося, як приготувати вінегрет.

Набір продуктів для приготування вінегрету:

  • квашена капуста з морквою — 200 грам;
  • консервований горошок — 200 грам;
  • відварений буряк — 200 грам;
  • картопля, зварена в мундирі — 200 грам;
  • мариновані або солоні огірки — 100 грам;
  • рослинна олія нерафінована — за смаком;
  • сіль і перець за смаком.

Покрокова інструкція для страви «Вінегрет»:

Для початку ставимо варитися буряк. Вибираємо коренеплоди приблизно однакового розміру, миємо їх, але не чистимо, а після цього викладаємо в досить велику каструлю, заливаємо водою і ставимо на середньому вогні варитися до готовності. Час варіння безпосередньо залежатиме від того, якого розміру ви вибрали буряк. Зазвичай середня буряк вариться не менше півтора годин. Обов’язково беріть велику каструлю і наливайте побільше води, так як в маленькій каструлі за час варіння вона встигне википіти не один раз. Або ж караульте каструльку з буряком, щоб не пригоріла. Готовність буряків перевірити дуже легко — треба просто взяти вилку або ножик і проткнути коренеплід. Якщо буряк так і намагатиметься вислизнути назад в каструлю, значить, вона вже готова, можна вимкнути вогонь. А якщо на вилці буряк буде сидіти щільно, то варто варити ще приблизно півгодини як мінімум.

Звичайно, ви можете використовувати і маринований буряк для приготування салату, або запечену. Але якщо будете брати мариновану, то квашеної капусти треба буде додавати менше.

Картопля теж треба буде попередньо відварити в мундирі. Як і у випадку з буряком, потрібно брати коренеплоди, однакові за розміром, щоб не було такого, що одна картоплина встигла зваритися, а інша залишилася недовареною. Після того, як варені овочі охолонуть, можна приступати до приготування салату. Для початку потрібно взяти ті продукти, які не вимагають ніякої підготовки — це капуста квашена і горошок. Викладайте все в миску, в якій і будете змішувати продукти.

Тепер черга картоплі — його потрібно очистити, після порізати невеликими кубиками, викласти до решти продуктів.

Мариновані огірки ріжте кубиками такого ж розміру. Сильно дрібно різати не рекомендується, кубики для вінегрету мають приблизно збігатися за розміром з консервованим горошком.

В останню чергу додаємо буряк. Якщо хочете, щоб сала повчив ошатний бордовий колір, то буряків треба взяти більше, ніж інших продуктів.

Тепер все залишилося змішати, заправити сіллю, перцем і оливковою олією і подати. Якщо є вдома зелену цибулю пір’ям, то обов’язково покришіть в салат вийде дуже ароматно і смачно.

Вінегрет фото якого представлено нижче готовий. Приємного апетиту!

 

Вінегрет

Смачний, споконвічно російська салат з овочів, вінегрет, рецепт якого володіє особливою магією і популярністю, сьогодні готується практично в кожному будинку. Вінегрет — це салат, який особливо хороший восени або взимку, саме в цей час доступні всі сезонні овочі, з якими ви можете приготувати дійсно запаморочливо смачний салат. На сьогоднішній день цей салат найбільш стародавній з усіх, що готувалися на Русі, а коли він був єдиним. Готувати вінегрет зовсім нескладно, але ви сьогодні можете зіткнутися з різними рецептами приготування цього салату, які можуть вам значно збити з пантелику. Звичайно, є класичний і всім відомий салат вінегрет, однак, на сьогоднішній день дуже багато господинь спробували додати в нього щось своє. Вінегрет не став гірше, навпаки, він став ще смачніше. І, як скаже вам будь-який дієтолог, вінегрет куди корисніше будь-яких інших салатів. Адже він складається тільки з овочів, і більш того, ці овочі заправляються виключно рослинною олією. Можна навіть використовувати для цих цілей масло екстра класу, холодного віджиму — вийде ще смачніше й пахучіше. Море вітамінів, які містить у собі цей салат, напевно припадуть до смаку всі в період довгих холодних зим. Тому сьогодні ми з вами приготуємо вінегрет, рецепт якого знали і любили ще й наші бабусі

Вінегрет, рецепт

 Це класичний рецепт салату вінегрет, дуже просто і популярний. Такий салат складно зіпсувати, так як він досить простий у приготуванні. Все, що потрібно зробити для того, щоб салат вийшов на ура — це ретельно підготувати всі інгредієнти. Нарізка як раз і є та річ, яка нерідко стає каменем спотикання. Деякі господині інгредієнти для вінегрету воліють тепер на тертку, і, на жаль, виходить зовсім не те, що хотілося б отримати в результаті. Для того щоб ви могли приготувати дуже смачний класичний салат вінегрет, вам треба буде заздалегідь обзавестися такими продуктами:

Набір продуктів для приготування вінегрету:

буряк — 400 грам;
морква — 300 грам;
картопля — 400 грам;
капуста квашена — 200 грам;
мариновані огірки — 200 грам;
цибуля — 150 грам;
горошок консервований — 1 банка;
олія — за смаком;
сіль за смаком.

Покрокова інструкція для страви «Вінегрет, рецепт»

Для початку треба буде помити буряк акуратно, щоб на ній не залишилося жодного піску. Хвостики потрібно буде зрізати. Далі вам треба буде взяти цю буряк і викласти в каструльку з водою. Води налийте більше, щоб буряк була покрита на 4 сантиметри водою. Буряк вариться дуже довго, і вода випаровується сильно. Треба буде варити буряк після закипання протягом двох годин. Іноді потрібно варити менше часу, якщо буряк не особливо великого розміру. Перевірити на готовність буряк досить легко — треба буде просто проткнути її виделкою. Якщо буряк зісковзує з вилки добре, то вона вже зовсім готова. Якщо вона тримається на вилці, то треба буде продовжувати варити все і далі. За необхідності до буряка можна буде додати трохи води, якщо вона сильно випарується. Після чого треба буде буряк дістати з води і залишити її, щоб вона охолола. Тепер треба буде варити приблизно однакові за розміром бульби картоплі і моркви. Можна варити і моркву і картоплю в одному посуді. Морквину просто покладіть в каструлю на 5 хвилин пізніше. Зрозуміло, і моркву і картоплю треба буде помити спочатку. Як все отварится, треба буде просто злити воду і залишити остигати. Далі вам треба буде дуже дрібно порізати цибулю, який ви почистили попередньо. Для приготування вінегрету переважно брати лук червоний, салатовий, в іншому випадку він буде занадто гострий і треба буде його обдати окропом перш, ніж ви будете додавати в салат. Огірки при цьому треба дістати з банки, промити, після чого можна буде їх порізати кубиками невеликого розміру. Капусту теж можливо треба буде промити, особливо в тому випадку, якщо вона дуже кисла. Моркву треба буде остудити і порізати її кубиками невеликого розміру, буряк теж треба почистити, після чого порізати невеликими кубиками. Точно такими ж кубиками треба буде порізати і картоплю. Додаємо в миску, в якій ви будете змішувати, зелений горошок, з якого заздалегідь злили рідина. Перемішайте всі разом і посоліть, додайте рослинне масло, і можна подавати.

Вінегрет, рецепт з фото

Ви можете приготувати дуже смачний вінегрет по цьому рецепту з фото. За рецептом в цей вінегрет додається журавлина або брусниця. Він виходить трохи незвичним, але, тим не менш, дуже і дуже смачним. Для приготування такого вінегрету вам треба буде взяти такі продукти:

Набір продуктів для приготування вінегрету:

картопля — 6 штук;
морквина — 3 штуки;
буряк — 2 штуки великого розміру;
журавлина -3 столові ложки ягід;
рослинне масло за смаком для заправки вінегрету;
огірки солоні — 4 штуки невеликого розміру;
капуста квашена — 200 грам;
сіль за смаком;

Покрокова інструкція для страви «Вінегрет, рецепт з фото»

Цибуля — 1 головка салатного лука великого розміру. Нам треба буде для початку дуже ретельно промити моркву, картоплю та буряки. Після чого потрібно буде все це викласти в каструлю і залити водою. Буряк треба варити окремо від моркви та картоплі. Варіть на невеликому вогні до готовності, після чого треба буде перевірити ножем або виделкою, легко проколюється буряк. У тому випадку, якщо вона буде легко проколюватися, і легко зісковзувати, то це буде означати, що вона готова повністю. Вам треба буде почистити цибулю і порізати дуже дрібно. Звичайно, найкраще, щоб цибуля ви вибрали саме салатний, тому що він не такий різкий і не буде настільки сильно відчуватися в готовому вінегреті. І якщо у вас такого лука немає, то можна взяти і звичайний білий, проте його буде краще перед тим, як відправите у вінегрет, обшпарити окропом. Після чого треба буде огірки порізати невеликими кубиками. Якщо огірки занадто великого розміру і у них товста шкірка, то найкраще її зрізати. Капусту потрібно буде віджати руками. Якщо вона у вас крупно нашинкована, то треба буде її також і подрібнити. Поріжте кубиками остиглу моркву, картоплю, а також і буряк. Досипте трохи журавлини, заправте все рослинним маслом і подавайте.

Вінегрет рецепт класичний

 Це дуже смачний класичний вінегрет з запеченими овочами. Такі овочі куди смачніше, якщо їх запекти, а не зварити. Для приготування такого вінегрету вам треба буде взяти такі продукти:

Набір продуктів для приготування вінегрету класичного:

буряк — 2 штуки;
морквина — 3 штуки;
солоні огірки — 3 штуки;
капуста — 250 грам;
цибуля зелена — за смаком кілька пір’їн;
олія — за смаком.

Покрокова інструкція для страви «Вінегрет рецепт класичний»

Для початку треба буде взяти буряк, картоплю і моркву. Все це моєму дуже ретельно, після чого треба буде зрізати хвостики, і потім потрібно буде акуратно все загорнути в два шари фольги. Після цього потрібно буде прогріти духовку до 180 градусів і запікати овочі до готовності. Моркву і картоплю можна буде дістати через годину, а буряк найкраще потримати в духовці ще годину, вона більш пружна і готується довше. Вам треба буде остудити все, після чого можна буде почистити. Далі вам потрібно буде взяти мариновані огірки, чистити їх не потрібно, якщо вони не великого розміру. Після чого треба буде ці огірки порізати на дрібні шматочки. Квашену капусту іноді можна промити і віджати, якщо вона надто кисла. Після чого рекомендується її трохи порізати подрібніше. Перемішуємо всі інгредієнти з сіллю і оливковою олією, і все посипаємо цибулею зеленим, який ви дуже дрібно порубали.

 Вінегрет салат, рецепт з грибами

Смачний, просто неймовірно смачний і незвичайний вінегрет ви можете приготувати з грибами, які ви замаринували заздалегідь. Для того, щоб приготувати такий вінегрет, вам треба буде взяти такі продукти?

Набір продуктів для приготування вінегрету з грибами:

морква — 100 грам;
буряк — 150 грам;
картопля — 200 грам;
огірки солоні — 120 грам;
горошок зелений — 70 грам;
квасоля відварна — 100 грам;
гриби печериці свіжі — 200 грам;
капуста квашена — 150 грам;
цибуля — 1 головка цибулі ріпчастої;
оцет — 70 мл;
рослинне масло — 120 грам;
спеції за смаком;
цукровий пісок — за смаком.

Покрокова інструкція для страви «салат Вінегрет, рецепт з грибами»

Першим ділом треба буде помити і почистити печериці. Після цього можна буде відкласти їх убік у друшляк для того, щоб вода з них скла. Далі вам треба буде взяти цибулю, порізати його півкільцями невеликого розміру. Вже після цього потрібно буде цибулю з грибами перемішати, додати туди спеції за смаком — часник, цибуля, перець, можна додати трохи оцту і соєвого соусу. Все має добре настоятися. Через півгодини гриби треба буде відварити в цій суміші, і вони будуть повністю готові до вживання. Далі вам треба буде приготувати соус з масла і невеликої кількості соєвого соусу за бажанням. Після чого можна буде взяти буряк, яка вже відварити заздалегідь, і порізати її кубиками. Потім ви зможете взяти і додати туди зелень і картоплю з морквою, огірки, які ви теж треба відварити заздалегідь. Все треба буде перемішати і заправити соусом.

Вінегрет з квасолею, рецепт

 Ви можете приготувати дуже смачний вінегрет з квасолею. Він готується з консервованої або ж відвареної квасолі, це не має значення, особливої різниці в смаку ви не відчуєте. Для приготування вінегрету вам треба буде взяти такі продукти:

Набір продуктів для приготування вінегрету з квасолею:

буряк — 2 штуки середнього розміру;
морква — 1 штука;
квашена капуста — 200 грам;
картопля — 4 бульби середнього розміру;
солоні огірки — — 1 штука;
горошок зелений — 200 грам;
квасоля відварна або консервована — 200 грам;
цибуля ріпчаста — 1 головка;
олія — за смаком;
сіль — за смаком.

Покрокова інструкція для страви «Вінегрет з квасолею, рецепт»

Для початку треба визначитися з квасолею. Якщо ви будете готувати вінегрет з консервованої квасолі, то ніяких особливих приготувань не потрібно. Якщо ви будете квасолю відварити, то вам треба буде її для початку з вечора замочити, і після цього вранці промити і відварити у воді без солі за годину-півтора. Далі взяти буряк і помити її, після чого можна буде покласти її в каструлю з водою. Буряк вариться довго, так що запасіться терпінням. Треба буде її відварити приблизно за дві години, заливши водою попередньо. Далі вам потрібно буде взяти картоплю, моркву помити все акуратно і викласти в каструлю. Після чого можна відварити до готовності. Знімаємо шкірку з картоплі і моркви, як тільки вони охолонуть, і ріжемо невеликими кубиками. Те ж саме з буряком. Як тільки вона охолоне, треба буде зняти з неї шкірку і порізати кубиками. Огірки вибирайте молоденькі, з ніжною шкіркою, для того, щоб не довелося з них знімати шкірку. Після чого ви зможете їх порізати невеликими шматочками. Далі беремо цибулину. Якщо у вас салатний цибулю, червоний, то можна буде його просто почистити і порізати подрібніше. Якщо ж цибулю білий, то для початку треба буде його порізати. Після чого залити окропом і залишити на 10 хвилин. Частину гіркоти з лука піде, і ви зможете її додати в салат. З горошку треба буде злити рідину, з капусти теж. Капусту можна буде попередньо промити, перш ніж ви її будете викладати в салат. Особливо в тому випадку, якщо вона дуже кисла. Потрібно буде попередньо порізати її невеликими шматочками. Далі треба буде додати квасолю. Якщо квасоля консервована, то найкраще її промити. Після чого потрібно буде все перемішати, заправити рослинним маслом і прикрасити зеленню.

Вінегрет, рецепт з оселедцем

 Який же смачний виходить вінегрет з оселедцем! Ви неодмінно повинні його спробувати. Для приготування такого вінегрету вам треба буде взяти такі продукти:

Набір продуктів для приготування вінегрету з оселедцем:

оселедець атлантичний — 1 штука;
картопля — 2 штуки;
буряк — 1 штука;
цибуля — 1 штука;
огірок солоний — 1 штука;
горошок зелений — 300 грам;
масло рослинне по смаку.

Покрокова інструкція для страви «Вінегрет, рецепт з оселедцем»

Для початку треба буде підготувати оселедець. Для цього потрібно буде розібрати на філе і прибрати всі кістки. Вже після цього можна буде взяти картопля відварна, почистити і порізати невеликими кубиками. Далі вам треба буде взяти ріпчасту цибулю і порізати дуже дрібно. Якщо у вас цибулю білий, то його треба буде попередньо вимочити. Вже після цього потрібно буде взяти солоний огірок і теж порізати дуже дрібно. Горошок зелений треба буде дістати з банки без розсолу. Все перемішуємо разом з оливковою або рослинним маслом, і подаємо.