Вінегрет рецепт з ріпою і квасолею

Подробиці

Категорія: Вінегрет рецепти з фото

Сьогодні хочу запропонувати вам цікавий рецепт вінегрету з квасолею і ріпою. Традиційно вінегрет готується з варених осінніх овочів: картопля, морква, буряк і квашена капуста.

Додають солоний огірок, варену квасолю або інші продукти, урізноманітнивши звичайний вінегрет, в домашніх умовах. Я пропоную вам приготувати вінегрет, рецепт з ріпою, замінивши нею картоплю. Ріпа з давніх часів служила основним овочем для харчування. Коли з’явився картопля про ріпку стали забувати і перестали вирощувати. Ми більше знаємо про ріпку з казки. Так як ріпа містить більше вітамінів, не містить крохмалю, то людям стежить за своїм здоров’ям такий вінегрет буде справжньою знахідкою. І в сучасному суспільстві стали згадувати давно забуті продукти і знову вводити їх у раціон. Смак у ріпи різний, залежить від сорту, вона різноманітить ваш салат вінегрет, рецепт з квасолею. Отже, приступимо до приготування за нашим рецептом салату вінегрет, з фото вам буде зрозуміло як його готувати.

Набір продуктів для приготування вінегрету, рецепт з ріпою:

ріпа помаранчева-1 штука,

  • морква-1 штука,
  • буряк-2 штуки,
  • цибуля червоний-1 штука,
  • огірок солоний-3 штуки,
  • квасоля-100 грам (можна використовувати консервовану ),
  • капуста квашена-300 грам,
  • олія оливкова-50 грам,
  • сіль

 

Покрокова інструкція для страви «Вінегрет з ріпою»:

Давайте для початку підготуємо інгредієнти за рецептом вінегрету з ріпою.

Овочі помити, добре потерти щіткою від прилиплої землі. Всі овочі потрібно зварити окремо в підсоленій воді. Буряк вимагає більшого часу для варіння, ніж морква. Ріпа вимагає часу для варіння більше ніж картопля, за що була витіснена зі столу. Готовність перевірити проколів виделкою, якщо плід м’який, ріпа готова.

Червоний цибулю дрібно нарізати, можна замаринувати в оцті з цукром і гарячою водою.

Зварені овочі очистити від шкірки і нарізати дрібним кубиком.

Солоний огірок дрібно нарізати кубиком, гострим ножем це робити дуже зручно.

Квасолю зварити до м’якості, якщо взяти вже консервовану, з банки злити воду.

Варені і нарізані овочі скласти в глибокий посуд і додати інші овочі: квашену капусту, солоний огірок і варену квасолю. З маринованої цибулі злити рідину і відправити в миску до овочів.

Додати оливкове масло і посолити. Перемішати і дати постояти 20 хвилин в теплому місці, всі овочі подружаться і об’єднаються смаки.

Подавати, красиво виклавши на тарілку, прикрасити зеленню.

Якщо вам сподобався рецепт вінегрету з ріпою, спробуйте цей плід в інших стравах. Чудово різноманітите своє меню таким простим продуктом як ріпа.