Вінегрет з квашеною капустою рецепт вінегрету з фото

Подробиці

Категорія: Вінегрет рецепти з фото

Вінегрет з квашеною капустою — це дуже популярна страва російської кухні, що складається з суміші варених овочів (картоплі, моркви і буряка), солоних огірків і квашеної капусти.

Заправкою для вінегрету, рецепт з квашеною капустою є дуже поширене в російській кухні соняшникову олію. Без цього, пахучого, не рафінованої соняшникової олії вінегрет, рецепт з капустою квашеною смачним не вийде. В далекі радянські часи таке масло легко можна було купити на ринку у колгоспників і відрізнялося воно просто божевільним ароматом. Сьогодні такого масла вдень з вогнем не знайти, тому доводиться задовольнятися магазинним нерафінованою олією. Більш або менш підходить для салату вінегрету, рецепт з квашеною капустою масло «Південне», в ньому трохи відчувається аромат справжнього соняшникової олії.

Незважаючи на уявну простоту рецепта вінегрет у кожної господині виходить по-своєму. Співвідношення інгредієнтів, смак квашеної капусти і солоних огірків, якість соняшникової олії надають великий вплив на смак кінцевого продукту.

Зі свого власного досвіду я зрозуміла, що солити салат вінегрет. рецепт з квашеною капустою краще не в кінці, а в середині процесу приготування вінегрету з квашеною капустою, відразу після того, як ви нарізали всі варені овочі, але до того, як ви додасте солоні огірки і квашену капусту. Я не можу дати точне наукове пояснення цьому факту, можливо, варені овочі в сухому стані краще сприймають сіль, можливо справа в чомусь іншому, але смак вінегрету, рецепт з квашеною капустою точно змінюється, якщо ви забудете його посолити у середині і посоліть в самому кінці. Цей факт мною перевірений. Отже, приступимо до приготування за рецептом вінегрету з квашеною капустою.

Набір продуктів для приготування вінегрету з квашеною капустою:

  • картопля — 4 шт.
  • морква — 1 шт.
  • буряк — 1 шт.
  • солоні огірки — 2 — 3 шт. (7-8 см в довжину)
  • квашена капуста — 2 — 3 ст. л. з гіркою
  • соняшникова олія нерафінована — 4-5 ст. .л.

Покрокова інструкція для страви «Вінегрет з квашеною капустою»:

Для початку підготуємо продукти за нашим рецептом вінегрету з квашеною капустою.

Картопля, морква і буряк відварити.

Овочі остудіть і очистіть. Наріжте моркву кубиками зі стороною в 1 см. Дуже зручно використовувати для цього сіточку — овочерізку.

Картоплю наріжте кубиками трохи більшого розміру, ніж морква.Буряк порізати також кубиками зі стороною в 1 см. з використанням сітки — овочерізки. Всі нарізані овочі змішати в одній мисці, перемішайте і посоліть.Наріжте кубиками солоні огірки і додайте до нарізаних овочів.Додайте квашену капусту.

Готовий вінегрет полийте нерафінованою соняшниковою олією.

Все перемішайте. Готовий вінегрет.

Господині на замітку:

Вінегрет буде виглядати краще, якщо овочі перед нарізкою будуть теплими. Гарячі овочі в вінегреті перетворюються в безформну кашу.

Для того, щоб вінегрет вийшов не надто вологим, не кладіть у нього багато солоних огірків, а ось квашеної капусти краще покладіть більше. Саме капуста надає вінегрету не тільки смак, але і об’єм, і фактуру. Якщо квашена капуста смачна, то і вінегрет буде теж смачним.

Готуйте вінегрету рівно стільки, скільки зможете з’їсти за один раз. На наступний день вінегрет втратить вигляд і погіршить смакові якості.