Як приготувати бутерброди зі шпротами, з червоною ікрою, на день народження

Напевно ви знаєте, як приготувати бутерброди, адже з них найчастіше починається наш день, та й протягом дня до них іноді доводиться не раз і не два перекушувати бутербродами на бігу.

Слово «бутерброд» — німецьке, і тоді воно означало звичайний хліб з маслом. Але на сьогоднішній день бутерброди залишилися незмінними тільки в одному — в основі їх хліб, хлібці, крекери або якась інша злакова основа. Готувати бутерброди зовсім нескладно, і, напевно, немає людини, яка до них ставився б абсолютно байдуже. Чому? Та все тому, що легко приготувати бутерброди на будь-який смак. Якщо ви вегетаріанець, то напевно зможете приготувати бутерброди з овочами і грибами, якщо любите м’ясо, то знайдете для себе чудові бутерброди з паштетом або ж ковбасою. Крім того, сьогодні у нас є можливість приготувати настільки вишукані бутерброди, що ви легко можете їх поставити на святковий стіл. Наприклад, це може бути бутерброд з червоною ікрою, або ж бутерброди з фореллю, або ж будь-які закусочні бутерброди з рибою, сиром, м’ясом або різними паштетами. Можна готувати бутерброди нашвидкуруч і на свята, і можна готувати канапе, сандвічі і бутерброди на шпажках, дитячі бутерброди — все це напевно доведеться вам до душі. Отже, обирайте, що вам більше сподобається, і готуйте з нами.

Бутерброди — закусочні

Це дуже смачні бутерброди, які гарні як і в гарячому, так і в холодному вигляді.

Для їх приготування вам потрібно буде взяти такі продукти:

  • консервовані ананаси — 1 банка;
  • сир — 300 грам будь-якого твердого сиру.
  • хліб — 10 скибочок квадратного хліба;
  • вершкове масло — за смаком.

Рецепт приготування:

Для початку вам потрібно буде акуратно нарізати хліб, якщо ви купували не нарізний. Після чого потрібно буде взяти і акуратно промазати хліб з кожної сторони маслом, але масло беріть розм’якшене, щоб хліб промазывался зовсім небагато. Сковорідку треба буде при цьому прогріти, і спочатку обсмажити хліб з одного боку, а потім з іншого. І далі вам потрібно буде перевірити товщину кілець ананаса. Якщо кільця нарізані занадто крупно, то треба буде кільця розрізати вздовж на дві частини. Після чого треба буде акуратно викласти на бутерброди. Кожен бутерброд густо посипте сиром і викладайте на пергамент у духовку. Після чого треба буде її прогріти до 180 градусів і почекати, поки сир не підрум’яниться.

Бутерброди на стіл з сиром і овочами

Ми приготуємо смачні хрусткі бутерброди без ковбаси і паштетів, і вони будуть не тільки смачними, але і досить корисними та поживними.

І для приготування таких закусочних бутербродів вам треба буде взяти такі продукти:

  • батон — 6 скибочок;
  • сир бринза або фета — 100 грам;
  • помідори — 2 штуки;
  • перець болгарський — 1 штука;
  • зелень свіжа — 2-3 гілочки;
  • масло рослинне — буквально пару крапель.

Рецепт приготування:

Добре, якщо у вас є дозатор-спрей для олії, це дуже потрібна річ, допомагає додати в продукти рівно стільки масла, скільки потрібно, і в підсумку готову страву не буде занадто жирним. Якщо є такий дозатор, то скибочки батона треба буде збризнути з кожної сторони маслом, а якщо ні, то можна промазати пензликом з усіх боків. І далі вам потрібно буде розігріти сковорідку і акуратно обсмажити всі бутерброди з кожної сторони. Після чого вам потрібно буде акуратно порізати помиті помідори, видаляючи плодоніжки, невеликими кубиками. Важливо, щоб помідори були досить стиглими і соковитими, але все ж не надто текли, інакше бутерброди виходить вологими і не дуже апетитними. Далі треба буде почистити болгарський перець і теж порізати її невеликими кубиками. І слідом потрібно буде також дрібно, а краще ще дрібніше, порізати сир бринза. Тепер потрібно буде порізати і свіжу зелень — так дрібно, як тільки у вас вийде. І далі потрібно буде дуже акуратно перемішати всі інгредієнти і викласти їх на обсмажений хліб. Подавайте відразу, поки овочі не пустили сік. Якщо потрібно, можна буде злегка поперчити бутерброди — солити не слід, так як ропні сир і без того дуже солоний.

Святкові бутерброди

Як тільки не намагаються господині вразити уяву гостей, коли накривають на святковий стіл. І природно, що бутерброди при цьому повинні стати не тільки закускою, але й справжньою окрасою столу. Смачні, красиві, дуже красиві і апетитні бутерброди повинні приковувати до себе увагу обов’язково.

Для їх приготування вам буде потрібно взяти такі продукти:

  • кріп — 4 столові ложки подрібненого кропу — або 2 з великою гіркою;
  • масло вершкове — 3 столові ложки;
  • батон — 6 скибочок;
  • риба червона — 100 грам;
  • ікра червона — 6 чайних ложок;
  • тонко порізані гуртки лимона — 6 штук.

Рецепт приготування:

В даному випадку ми беремо з розрахунку інгредієнти на 6 бутербродів, і, якщо вам треба буде приготувати більше, кількість інгредієнтів потрібно буде збільшити. Першим ділом покладіть червону рибу в морозильну камеру — нам треба буде її дуже тонко нарізати довгими смужками від стейка, а це не так-то просто зробити навіть самим гострим ножем при достатніх кулінарних навичок. Тому ми попередньо злегка заморозимо рибу для того, щоб вблагати нарізку. Після чого треба буде взяти батон, обрізати шкірку у нього, і торець — ребро — промазати маслом так, щоб на цьому маслі міг триматися дрібно нарізаний кріп. І далі треба буде бутерброди після того, як ви їх обваляли з боків у кропі, акуратно перекласти в холодильник — масло не повинне розтанути. Ще частина масла треба буде використовувати для промазування самих бутербродів, і після цього потрібно буде на половину бутерброда викласти ікру. На другу половину бутерброда будемо викладати рибу, для цього наріжемо її тонкими смужками, і смужки звернемо трояндочкою. Прикрашаємо лимонними гуртками, розрізаними на дві половинки, і залишками кропу.

Гарячий бутерброд

Це просто і швидкий рецепт смачного гарячого бутерброда, який напевно вам сподобаються.

Для приготування треба буде взяти такі продукти:

  • хліб білий — 10 скибочок;
  • гриби свіжі (печериці) — 300 грам;
  • цибуля — 2 штуки великого розміру;
  • часник — 1 зубчик;
  • сир — 150 грам будь-якого твердого сиру;
  • майонез — 1 столова ложка;
  • сіль — за вашим смаком;
  • олія рослинна;
  • помідори для прикраси дрібні;
  • зелень для прикраси.

Рецепт приготування:

Для початку вам треба буде зробити для бутербродів начинку. Треба буде для початку почистити цибулю, після чого потрібно буде його порізати півкільцями невеликого розміру. Додайте на сковорідку масло рослинне і готуйте в ньому цибулю до тих пір, поки він не стане м’яким. Пересмажувати цибуля не потрібно ні в якому разі. Цибуля прибираємо зі сковорідки, а на його місце відправляємо гриби, які порізані пластинками невеликого розміру. Смажимо їх до тих пір, поки сік з них не вийде. Важливо не пересушувати гриби, так як бутерброди будуть гарячими, а це означає, що ви ще відправите гриби і в духовку. Гриби і цибулю треба буде перемішати з майонезом. Якщо потрібно, можна буде все посолити. І далі вам треба буде взяти багет або білий хліб, нарізати його, і після чого треба буде на кожен шматочок хліба викласти частину начинки. Зверху треба буде покласти сир. Запікаємо все 10 хвилин при 180 градусів, після чого можна буде прикрасити бутерброди дрібними томатами черрі і зеленню.

Бутерброди на святковий стіл

Хто не любить делікатесних бутербродів з печінкою тріски та ікрою? Напевно таких байдужих людей ви знайдете не так щоб дуже багато, а тому ми пропонуємо вам приготувати неймовірно смачні бутерброди з печінкою тріски, огірком і ікрою для святкового застілля. Що ще неймовірно важливо в даному випадку — так це те, що подібні бутерброди готуються дуже швидко, і вам не доведеться витрачати багато часу на їх приготування, що особливо важливо, коли на стіл подаються далеко не тільки одні бутерброди.

Для приготування вам буде потрібно взяти такі продукти:

  • батон або білий хліб — 1 штука;
  • банку печінки тріски — 1 штука;
  • огірок свіжий — 1 штука;
  • масло вершкове — на смак;
  • петрушка — невеликий пучок для прикраси бутербродів;
  • ікра червона — 1 банка.

Рецепт приготування:

Для початку треба буде взяти білий хліб і порізати його на шматки невеликого розміру. Найкраще підходить для приготування багет — бутерброди виходять хоч і невеликими, але виглядають дуже акуратно. Для приготування вам буде потрібно порізати багет скибочками не більше 1 сантиметра завширшки, після чого потрібно буде взяти баночку консервованої печінки тріски, жир треба буде злити, він не потрібен, а печінка тріски треба буде порізати шматочками невеликого розміру. Беремо млинцевий англійська огірок нарізаємо його трохи навскоси гуртками. Після чого треба буде помити трохи зелені — вона буде використовуватися для прикраси. І далі вам потрібно буде на хліб трохи вершкового масла. Щоб масло намазывалось краще, можна його дістати з холодильника заздалегідь. І після цього потрібно буде хліб трохи підсушити на сковорідці з кожної сторони — бутерброди будуть більш апетитними, якщо будуть хрусткими. Після чого треба буде акуратно викласти на бутерброди огірок, і на кожен шматочок огірка печінка тріски. Присипте печінка тріски невеликою кількістю ікри, після чого можна буде прикрасити зеленню. Виходить смачно і апетитно. Але важливо готувати ці бутерброди буквально перед подачею на стіл, щоб огірок і зелень не зів’яли.

Бутерброди на день народження

Для дня народження хочеться вибрати якийсь особливий рецепт, такий, щоб готувати занадто довго не треба було, а вийшло гарно і смачно. І таких рецептів досить багато, треба тільки правильно їх вибрати. Ви можете приготувати смачні бутерброди з фореллю і маскарпоне, вони просто в роті тануть, а готуються дуже швидко.

Для їх приготування вам буде потрібно взяти такі продукти:

  • хліб білий — 1 штука;
  • форель — 200 грам слабосоленої форелі;
  • сир маскарпоне — 1 упаковка;
  • кріп, петрушка, базилік лимонний — за смаком;
  • свіжі — 2-3 штуки.

Рецепт приготування:

Для початку вам потрібно буде взяти хліб і злегка його підсушити на промазаної олією сковорідці. Після чого треба буде взяти сир, перемішати його з рубаною зеленню. Огірки наріжте тонкими брусками, після чого дуже тонко наріжте і рибу. Сир треба буде намазати на батон, а рибу з огірком акуратно викласти на сирну пасту. Прикрасьте невеликою кількістю зелені і подавайте.

Бутерброди зі шпротами

Ще один дуже смачний рецепт бутербродів — це бутерброди зі шпротами.

Для приготування вам потрібно буде взяти такі продукти:

  • хліб білий — 10 шматочків;
  • банку шпротів в олії — 1 штука;
  • курячі яйця — 2 штуки;
  • сир — 100 грам;
  • майонез — за смаком;
  • часник — за смаком;
  • масло рослинне або вершкове — для промазування бутербродів.

Рецепт приготування:

Для початку треба буде білий хліб нарізати досить тонко, після чого промазати маслом, і далі треба буде його підсушити в духовці або на сковорідці. Підсушений хліб можна буде зубчиком часнику натерти злегка для додання аромату. Відваріть курячі яйця. Як відваріть, можна буде потерти їх на тертку. Сир теж потріть на тертці, і можна буде його перемішати з яйцями і майонезом. Викладіть це суміш на бутерброди, після чого треба буде акуратно поверх суміші викласти шпроти. І після цього потрібно буде подати бутерброди, можна прикрасити зеленню.

Бутерброди з сиром

Також можна приготувати дуже смачні і ніжні бутерброди з сиром. Вони виходять ароматними, поживними, і добре підходить як і для повсякденного меню, так і для святкового.

Для того щоб приготувати такі смачні бутерброди, вам треба буде взяти наступне продукти:

  • сир — 200 грам будь-якого твердого сиру;
  • ковбаса сиров’ялена — 100 грам;
  • перці болгарські — 1-2 штука;
  • банка маслин без кісточок;
  • хліб — 20 шматочків;
  • масло рослинне — для промазування.

Рецепт приготування:

Для початку вам треба буде потерти сир подрібніше, можна порізати кубиками. Перець треба буде почистити від насіння, після чого його теж треба буде порізати кубиками невеликого розміру. Ковбаску теж потрібно буде нарізати дрібно, тому що більш сухою буде ковбаса, тим краще. Маслини наріжте невеликими шматочками. Хліб промажте пензликом маслом, і далі можна буде перемішати всі нарізані інгредієнти, викласти на хліб, і поставити все хвилин на 10 в духовку при 180 градусах. Вийде дуже смачно і ситно. Якщо не хочете додавати ковбасу, можна замінити грибами або цибулею.

Бутерброди з ковбасою

Мабуть, це найбільш прості бутерброди, які ви можете приготувати. І найшвидші.

Для того, щоб їх зробити, вам треба буде взяти такі інгредієнти:

  • білий хліб — 6 скибочок;
  • ковбаса сиров’ялена або сирокопчена — 12 гуртків;
  • помідор — 3 штуки;
  • сир — 6 скибочок;
  • масло — для змазування хліба.

 Рецепт приготування:

Для початку треба буде з двох сторін промазати тончащим, практично невидимим шаром масла хліб. Після чого треба буде викласти на нього кружечки ковбаси, а слідом — помідор, який ви теж нарізали гуртками. І далі вам треба буде прикрити всі сиром акуратно, і відправити в духовку. Нехай бутерброди запекутся. Подавати гарячими.